Ture

Hjemmeside for Anders og Stina

Ture

Fugletårnet i Maden.

Her er der masser af ænder (af forskellig art), gæs, viber. Vi har set både havørn og brun og blå kærhøg. Der kan også være fiskeørn. Altsammen afhængig af sæsonen. Forår og efterår kan der være en del traner.

Man kører ad 126 nordpå, drejer og kører mod Växjö. Når man kommer til Huseby drejes der til højre og man finder skiltet der viser til Husebymadne og fugletårnet. Efter parkeringen er der fem minutters vandretur.

Naturreservatet Bjurkärr og Nationalparken Åsnen.

Meget rart og flot område med mærkede stier, borde (i fri luft og overdækket). Informationstavler. Det er den nyeste nationalpark. Meget anbeflelsesværdig. Der ligger brochurer på bordet i stuen.


Man kører til Torne, tager broen over Åsnen, drejer til højre i T'et ved første asfaltvej. Efter 7 km kørsel mod syd er der skilt til Bjurkärr. (Kort)

Övden badeplads.

Her er der dejlig flad sandstrand og en badebro der fører ud på dybere vand. Der er også et toilet og en informationstavle. Fin parkeringsplads.


Man kører mod syd ad 126. Når man har passeret Tommys ICA fortsættet man 2,6 km og drejer til højre ved et badepladsskilt. Følger skiltene til badepladsen. 

Cyklesti langs Åsnen.

Der er en fin cykelsti i en nedlagt jernbanelinie. Den er især fin fra Torne over Hulevik til Åshult, hvor der er en sød lille restaurant/konditori.