2022 Jul i Andalusien

Hjemmeside for Anders og Stina

2022/23 Jul i Andalusien

Dag 1: København-Marbella, 15.december

Bilen er lejet (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

op til planlagt tid, 5.00, vi strækker tiden til kanten og opdager så den nyfaldne sne på bilen. Dagens første skud adrenalin, når perronen da toget allerede kan ses. Ellers går alt efter planen inklusive det vi har glemt af medicin og ledninger.
Problemfri boarding (med priority). Men afgangen forsinkes af afisning. Forsinkelsen giver lidt småproblemer med bilen. Vi bliver omsider hentet og kørt ind til udlejningsstedet, som er helt ok. Stina får instruktion i automatgear. Det er udfordrende at fin vej, da min Google maps ikke virker ordentligt, kun kørselsvejledningern uden kort. Da vi benytter positionen sendt til Stinas mobil kommer det hele dog til at fungere problemfrit. Venlig og kompetent modtagelse (selv om vi nnåede at få lidt lange næser, da vi stod ved en lukket reception, men der var bae lidt undtagelser som følge af personalefest. Vi fandt os straks hjemme, købte lidt kiks og bestilte plads i resauranten. En halv times tid i fitnesslokalet var også velgørende. Kl 18 var der stadig lyst.
Vi bestente os for en nem aftensmad uden de store anstrengelser og bestilte derfor plads på hotellets restaurant. Hvilede ud i sengen et par timer og var der kl halv ni, der var kun et par foruden os. Vi fik allerede en fornemmelse at at der var noget uventet i gære da vi så Michelentavlen (2022) ved døren. Det bekrææftedes da vi fik spisekortet. Menuen lød på 120 euro. Inden havde Stina spurgt om de havde en menu del dia, hvad de rystede lidt på hovedet af. Vi bestilte to hovedretter, en gang grillede gedekotteletter og et gedebryst. En øl til Stina og et glad Malaga rødvin til mig. (ruten fra Malaga til Marbella)

Dag 2: Marbella-Zahora, 16.december

Frokost i Tarifa (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Efter god søvn og en tur i fitness tog vi i ro og mag mod vest. Først et par forsøg på af skaffe nogle af de manglende kabler, kun delvist lykket; mere ekkykket var en argentinerindes ihærdige besræbelse på at sikre Stinas skønhed for resten af livet. En del byger ind i mellem, især da vi kommer ind i Tarifa og prøver aat finde spisested og parkering. Frustrationerne glemmes dog da vi finder en lille forundelig kiosk, hvor vi kan få crepes med overdådigt fyld og spejlæg ovenpå. Og parkering lige overfor! Kigger på surferne i deres susrferparadis. På vejen rundt om Vejer gør Trine (som er på medkør) opmærksom på at nu passerer vi netop forbi deres nye grund. Ved at have to Google Maps igang på samme tid lykkes det os at køre lidt forkert, men snart efter ser vi Trine vinke os ind til det virkelig meget fine hus. Vi modtaages på den sædvanlige skønne måde af Frida, og snart er hun og jeg ude på tur til stranden ad veje med kæmpe pytter, som retfærdiggør de bare fødder. Halvvejs til Trafalgar. På tilbagevejen overfaldes vi af en ordentlig byge. Men hele tiden skinner solen frem igen og alt er vidunderligt. (rute)

Dag 3: Zahora. Hacienda Soto, 17. december

Solnedgang i Puerto Conil (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Strandløber med Frida. Indkøb og formiddagskaffe i Conil på en terasse i solen. Det er sommervejr. Der er en overdådig butik med skinker og andre specialiteter, men vi vælger altså supermarkedet. Spisning og musik på Hacienda Soto nær Chiclana. Da vi er færdige med det vi har troet var en forret (en gigantisk buffet) finder vi helldigvis ud af at det også var hoveretten. Til gengæld er der overdådigt dessertbord. Vi er sammen med M og M. Men tager på hjemvejen en strandtur ved Cala la Roche, solnedgang ved Puerto Conil. (rute)

Dag 4: Zahora. Overtagelse. Finale, 18. december

Nej, nej, nej! (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Overtagelse af pigernes nye grund. Den tidligere ejer, Francesco, kommer for at overrække nøgler og forklare de nærmere detaljer i græsnsen til naboerne. De er noget mere indviklede og ugunsstigere end ventet. Han går rundt og peger på alle skelpmarkøsrerne, som er små stensøjler. Rundtur langs hele grunden som er ret enorm, 19000 kvm. Maria og Martha er også kommet og så kan vi fejre overtagelsen med en picnic ved bordet på vejen.
Dageb slutter hos Maria med den dramatiske finale i VM mellem Frankrig og Argentina. Der er gys, jublen og råben. (rute)

Dag 5: Zahora. Trafalgar, 19. december

En sommerdag i december (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Lidt hviledag inden vi tager bilen til restauranten ved Trafalgar (Dunas). Lang gå/løbetur til fyret. Kaffe og kage (og en enkelt gedilgen rom) (rute)

Dag 6: Zahora. Fødselsdag, 20. december

Marthas fødselsdag hos Maria (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Vi fejrer Martha 81 års fødselsdag med morgenmad hos Maria og middag på Kaliffa i Vejer. Frida og jeg løber til Maria. I mellem fejringerne tager vi til Medina og køber bord og stole (en gave fra os) som tages i brug på Angostura, hvor der også gøres rent i huset og ryddes buskads med nogle gamle gedigne redskaber, hakke og greb. Frokost (kl 16) på Vento Pinta i la Barca, hvortil vi kommer ad den østgående udkørsel. (rute)

Dag 7: Zahora. Paragliding, 21. december

I am flying (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Trine og Victoria har aftalt med paraglideren at han skal finde et tid til mig. Og igår fik vi at vide at det skal være idag. Kl 14.30. Det blev en fatastisk opleveke, totalt gennemfotograferet. Føreren bliver efterhånden lidt ztrsset, da han efter adskillige forsøg på at lande det planlagte sted, lige under udspringspladsen må erkende at vinden ikke tillader det og at vi derfor må lande langt borte på en mark hvorfra vi bliver hentet i bil. Det svrmer omkring os med en del andre glidere, solo. Jeg har lejet et kamerea, men når ikke at bli ve ordentligr instrueret, så jeg i stedet for at filme landskabet fotograferer mig selv. Jeg sidder meget behaageligt, alt i skønt, måske også, når jeg og føreen ryder ud i sang. "I am flying, I am flying" og "När man ser det så här lite grand från oven"
Jeg bliver kørt ind til centrum for at hente min lejecykel, som jeg har en aftale om. Der er siesta, så jeg må frekventere diverse kaffe/kagebarer for at få ventetiden til at gå. Men så går det hurtigt hjemad, eneste motion er et fast greb i bremsen (rute)

Dag 8: Zahora. Torre del Meca, 22. december

Mirador de Meco (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Pigerne har ærinder i Vejer, så jeg kan få cyklen indviet rigtigt med en stroppetur til udsigtspladsen og tårnet. Det er ret hårdt opad, en stigning på 130 meter på 2,2 kilometer (se outdooractive ndenfor) op til restauranten, som desværre er lukket. Herfra netto 20 m op til udsigtspladsen og videre til tårnet. Jeg trænger til både vådt og tørt, så det er totalt nedtur at Coffee Shop holder siesta. Den får dog lige en tak til da jeg opdager at baghjulet er punkteret. En pumpning fører mig til cafeen med de tatoverede piger. Vand og empanada (ikke god). fire pumpninger mere og jeg giver op og trækker resten (inklusive ikke planlagt omvej) af vejen hjem. (outdoor) (garmin)

Dag 9: Zahora. The Singular Coffee,  23. december

The Singular Coffee (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Lang fællestur på stranden (søpølser) og så formiddagskaffe og morgenmad i Caños de Meca, i den skønne Singular Coffee. Tur på stranden nedenfor med bad i de voldsomme bølger. Hjemme i solen i liggestolene. Eftermiddagskaffe med strantur i Barbate. Herfra til Vejer, hvor vi har det lykketræf at løbe lige ind i Flamenco festivallen på det lille torv C Plazuela Total rigtig stemning på den fyldte plads, dygtige sangere og dansere. Lidt mad til de sultne (V og A), og en øl.og lidt ærinder og hjem. Jeg tager lige en tur på den restaurede cykel hele vejen rundt om Zahora, ad umulige sandveje og med glammende hunde som kommer ret tæt på. Ser en helt ny del af stranden og farer lidt vild, fx ind i haven hos en gammel dame som spørg om jeg er fortabt, faret vild.
Stina og Trine laver forberedelserne til risalamanden til i morgen. (rute)
Flamenco film (Youtube)
Aftencykeltur rundt om Zahora

Dag 10: Zahora. Juleaften, 24. december

I Argentina skåler man i champagne juleaften ved midnat (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Jeg på strandtur med Frida, på cykel!. Sommer i haven med ophængning og kontor. Og færdigmontering af risalamanden.
Superfestlig frokost i El Palmar, jeg dertil på cykel. El Cerveceria, store rejer, blæksprutter, salat. På hjemturen tager jeg et pi stop i junglerestaurante.
Juleaften på argentinsk hos Maria. Inkluderer champagne ved midnat. Og kyllingerullesteg. Det danske bidrag er risalamand og rødkålssalat. (rute)

Dag 11: Zahora. Hamam,  25. december

Frokost på Plaza de Espana efter hamam (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Stina og jeg slapper helt af inden vi tager til Vejer for at gå i hamam. Let Frokost på Califa i solen. Møder M og M i Dunas. Gitte får tårerne frem med et FB opslag som kræver en ordentlig rom. Sen atentur med Frida. (rute)

Dag 12: Zahora. Sommer,  26. december

Havdyp i Solnedgang og bølger (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

A&S på Coffee Shop. Så Trafalgar med havbad. El Palmar, Beltxa (Den Sorte Panter) frokost med T. Strandtur til kaffebaren A-Trace, inklusive badetur. Vores egeb strandm hvor V eer cyklet til. Hvile og nydelse. Havbad. (rute)

Dag 13: Zahora. Conil,  27. december

Les Corales, Conil (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Cykeltur med Frida på stranden. Solbadning i haven. Cykletur til El Palmar og tilbage, Med Stina til Conil, hvor vi venter lidt længe på at Trine og Victoria kommer fra lægen i Vejer. Spisning på restauurant ved strandvejen. Muslinger, Pizzaer og hambus. Lang spadsere/løbetur på stranden til kaffebar, mere løbetur, så det der skulle have været en hviledag ender med at løbe op i 1100 kalorier.
Hjemme står den på frikadeller og lidt tidligt i seng. (rute)

Dag 14: Zahora,  28. december

Antonioo forklarer (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Spadseretur med Frida ad den norlige vej til stranden og og ad den hjem. Forberedelser i Vejer og Barbate til aktion i Angostura, hvor vi mødes med M og M til frokost. Og Antonio kommer på et langt besøg og kommer med konstruktive forslag. Stina (og jeg) rydder grund for grimme buske,grene og fennikel. Victirua taker i telefon med sagfører og sælgere i timevis.
(morgenstrandturen med Frida)

Dag 15: Zahora,  29. december

Venta Pinto. Kagen! (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Sprintertur (inklusive fit) til stranden med Frida. En times liggen i stolen i solen med Frida er himmelsk og totalt nyt for mig. T&V har ærinder hos lampemanden, jeg cykler til Angostura og Stina tager dertil i bil. T&V støder til og så bliver der fjernet fennikel og tornekrat. Citrontræet besøges. Vi tager alle i bilerne til Venta Pinto og spiser sen frokost. Pulpo, Pollo og Solomilo. Tunsalat og is/kagetårnet (det skæve) som desert.Cyklen er efterladt i "huset". Solnedgang ved stranden. Film: My Cousin Rachel. hjemmeside

Dag 16: Zahora,  30. december

Pit Stop hjem fra Angostura (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

S og A i bil til Singular Coffee, croissant. Vi kører til Angostura, fortsætter buskrydningen et par timer inden jeg tager cyklen tilbage med en rompause i Saboy. (rute)

Dag 17: Zahora,  31. december

Laks i svøb til nytårsaften (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

A&S strandtur med Frida.
Forberedelser til nytårsaften. V laver tomater med fyld af tunsalat. S grillsteger laksestykker med og uden baconsvøb. T laver ærtepesto. Jeg tager en lur i solen med Frida, det er der jo også nogen der skal.
T&A henter kagen i Vejer (Singular Coffee).
Med største forsigtighed kører vi til Maria. Vi bliver 12: T&V, M&M, Ainara (Victorias læge) og hendes mand, Eloy (surfer), hans bror Rodrigues og hans fætter Pablo, Jimens (jogalæreren) og hendes mand Angel (Pilot). Alle medbragte en ret. Stemningen var formidabel. Rodrigues fortalte berørt om sin nye tilværelse som fraskilt. Efter midnat var der jam. Men så skulle vi hjem fordi T&V har en aftale med deres nye nabo.
(strandturen)

Dag 18: Zahora,  1. januar

6 Gripes i Barbate (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Vi står i Angostura før middag. Mødet med naboen går fint og hermed er grænsedragningen afklaret. Vi kører alle fire til Barbate og spiser på 6 Grifos og tager kaffe på Destino. Stop ved Las Dunas hvorfra jeg løber hjem med Frida og har et seriøst uheld med at blive væltet af en bølge, der ruller sten som giver mig nogle hudaskrabninger, som får en kærlig behandling da jeg kommer frem.
(statistik)

Dag 19: Zahora,  2. januar

Nat på stranden (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Det regner !!! Hele dagen.
Det bliver til en lille gåtur med F inden regnen tager heftigt fat. Og en nattestrandtur med F da det er helt mørkt og hun kan gemme sig, så det bliver en længere hjemtur.
Trine og Victoria planlægger deres nye hus ved hjælp af et sted på nettet, som tilbyder en række huseksempler. Det er de vældigt optaget af. (rute)

Dag 20: Zahora,  3. januar

Bjergetapen (Du kan se turens statistik, hvis du klikker på det)

Dagen starter med bjergetapen, cyklen skal afleveres i Vejer. Turen går som planlagt, høj puls og høj fortræstningn med et par små velanbragte pauser (se de statistiske detaljer ved at klikke på billedet). Bliver hjerteligt modtaget af den unge medarbejder, som fortæller at han blev gift i Ribe for 8 år siden, det var det nemmeste og billigste for ham og hans italienske kone, han er selv amerikaner. Har arbejdet her i butikken i fire år og bor i San Ambrosio.
Får en kop kaffe og en lille kage i nabocafeen, mens jeg venter på S&T, som har drukket morgenmad på Singular Coffee og taget en spadseretur i skoven ved Breña. Vi kører til Maria for at hente Martha. Der tegnes i sandet og diskuteres livligt med Antonio om byggeplanerne for T&V. De har været optaget af at designe det endelige hus ved hjælp af et byggeprogram på nettet. Antonio forklarer dem at de skal nøjes med at indrette det lille hus, de allerede har med et toilet og nogle større vinduer. Det synes de lyder fornuftigt. Men de vil jo også gerne drømme.
Frokost i Torre i El Palmar. Tunbug og hel blæksprutte. Strandtur. Jeg bliver sat af hjemme, de andre tager til Maria for at aflevere Martha og for at sige farvel og tak for denne gang. Jeg hviler mig efter at have fået godt gang i kaminen. (Cykeltur)

Dag 21: Zahora-København,  4, januar

En bænk (til hver!) (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Hjemrejsen. Alt går perfekt og behageligt. Vi er forfulgt af heldet hele dagen. T&V er taget tidligt til sagfører og ansøgningsforretninger i Barbate og møder os i Singular Coffee, hvor vi har indtaget den sædvalige brunch. Tur på stranden, inklusive badetur.
Skøn biltur langs kysten til Zahara, gennem vindmølleland, forbi Tarifa og et lille pitstop i en kiosk højt over Gibraltarstrædet. Kystvejen (A7) til Marbella og motorvejen resten af vejen til MINARent, hvor det ser ud til at heldet stopper, da der tilsyneladende er lukket. Men efter et kvarters tid er der klar til at vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vi er igennem security kl 16.45. Afgangen er 19.45 men vi finder en fin sofa, og så er tiden pludselig gået. Da vi når gataen er boarding allerede i gang. Det er fordi der er ret få passagerer. Vi får en række for os selv (hver!). Afgangen er et kvarter før skemaet, flyvetiden forudset til en halv time mindre en planlagt. Det er svært at få hænderne ned. Og så er vi pludselig fremme. Det er ganske vist ud i det yderste af neglen på den yderste finger. Togene går pænt. Bilen holder hvor den skal, vi kan finde nøglen til huset. Vi træder ind af døren 00.30, den planlagte landing var 23.30. (rute)