2022 Formentera

Hjemmeside for Anders og Stina

 Formentera foråret 2022

26 Lørdag.

Vågner frisk og veloplagt efter at have sovet godt oven på en nervepirrende rejsedag fra København. På Hotel Hostal Parque i Ibiza.

Simpel men dejlig morgenmad, omelet, i hotellets bar; indendørs, det er nemlig lidt køligt og mærkbar vind.

Traver til færgen og annoncerer min afsejling. Der er ganske meget søgang.

Bliver taget imod på havnens cafeteria. Ikke mindst Frida disker op med en meget hjertelig gensynshilsen.

Eftermiddags gåtur fra Ca Marí ad veje vestpå langs overdådigt blomstrende marker og tilbage i vandkanten. Vellykket aspargesplukning og smukke blomster. (Kort 2, lilla)
27 Søndag

Formiddagskaffe med fine kager på Es Racó des Pa i SantFransesc.

Gåtur i bakkerne fra hotellet i Cala Saona til vejen mod Punta Rasa og vejen til den lille bar ved stranden.

(Kort 2, sort)28 Mandag.

Stina og jeg tager Frida med på en gåtur, først bagom huset (1. vej syd for huset mod vest, første tværvej mod syd, så skovvejen ned mod kløften. Efter et lille stykke på tværs tilbage mod nord ad marker, markveje, over diger og tilbage nordpå ad 1 vej syd for. En del nybyggeri.(Kort 2, brun)


Badetur på cykel til Mal Pas. (Kort 3, rød)


Eftermiddagsgåtur for alle fra Es Arenals på Mijorn vestpå i vandkanten, dejligt havbad, og tilbage bag ved klitterne.

(Kort 2, sort)
1 Tirsdag

Løbetur med Frida første vej syd for huset mod øst, så ad "strandstien" mod syd og ned i kløften. Hjem anden vej mod øst syd for huset og hjem af dens fortsættelse på vestsiden.

Grillbøffer på terrassen.

Strandtur ved Pujols, frokost på Sa Pantxa.2 Onsdag

Pelikanjagt. Først parkerer vi ved søen vest for La Savina og tager en dejlig gåtur til spidsen af tangen. Hvilepause nær spidsen. Så til den anden sø. Stadig ingen pelikaner. Tur på stranden. Frokost på Es Raco des Pa, fordi der ikke er noget vi kan bruge på Sant Pantxa.

Udførlig udforskning  af området øst for vejen. Cykel langs kyststien. Gang tværs over kløften og tilbage forbi bygningen. Se kortet nederst.
3 Torsdag

Jeg har bestemt mig for at dette er dagen for at bestige la Mola på cykel. Møder de andre ved stranden ved Es Caló, bader og hviler inden næste etape. De andre tager til Riu. Jeg er 28 minutter om at nå Figentræet i Pilar fra nedkørslen til Riu. Det går med ganske få pauser, bl.a. ved Mirador.

En kort kaffe på Figentræet og så til Fyret. Vælger en bagvej lidt nord for den lige vej. Den er fin bortset fra at jeg hurtigt punkterer. Trækker cyklen i skiftevis gang og løb tilbage til Figentræet, hvor jeg ankommer til den aftalte tid. (Kort 1)


Her får vi alle tiders fiskefrokost. Første ret er calamares, pulpo, rejer, anden ret er Rødfisk (Roja) og Sankt Peders fisk (Gallo de San Pedro på Catalansk).


Efter et hvil på stranden ved Mijorn kører vi til San Ferran og får hjulet ordnet. Tilbage til Pilar for at konstatere at baghjulet også er punkteret. Tilbage til San Ferran for at ordne det. Cykelsmeden viser de mange torne som har perforeret dækket. Men denne gang kører vi hjem, og Stina og jeg tager bilen tilbage til la Mola og henter cyklen.4 Fredag

Morgenstroppetur med Frida. Bagom finder vi en "sti" der fører til den tyske købmand. Den findes ikke på kortet som andet end et dige, som vi følger gennem græs og krat. Vi forvilder os også ind hos en gammel, engelsktalende dame, som er hjælpsom med vejvisning og glad for at Frida er i snor, fordi hun har kaniner. Hjemturen er den gamle Sant Fransesc vej.(Kort 2, grøn)


Trine og Vicky skal købe udstyr til cisternen, men må hjem for at checke noget. På tilbageturen bliver vi sat af i SF, og tager kaffe et par steder inden vi forenes til endnu en kaffe.

Der er stadig problemer med cisternen.


5 Lørdag

Badetur til Cala Saona på cykel forlænget med et gensyn med det lille fiskeleje Torrent de Alga.

Fællesmiddag på den italienske restaurant i S Fransesc. Godt med spaghetti (men god kvalitet) Og tiramisu.


Jeg tager en gå/løbetur hjem for at få brændt noget af alkoholen af. (Kort 2, rød)

6 Søndag

Regn hele dagen. Også da jeg går tur med Frida ad det der nu næsten er standardruten: Første vej til venstre, forbi de galende jagthunde. Varierer med at gå ind ad en vej mod syd til en mark, og så sydpå, til sidst gennem lidt krat ud til stien parallel med kysten til muren og straks nordpå til landevejen, tværs og bagom og tilbage. (Kort 3, lilla)

7 Mandag

Badetur på cykel til Cala Saona, hvor jeg møder T&V og Frida. Kaffe hos Augenia og Fernando

Stina og Trine på eftermiddagsgåtur, den fra Can Mari langs markerne og tilbage langs strandpromenaden, hvor jeg indhenter dem. Stina og jeg får et skønt bad. På hjemvejen kører jeg længere sydpå og tager en vej ud til kysten. Den er helt fyldt med vand, så skoene kommer under. Og tilbage kan jeg ikke en gang komme igennem men må træde ned i søen og trække igennem. Sjovt at se hvor mange huse der er herude.

Og så skal der laves kaningryde, men mange fintsnittede grøntsager, fløde og hvidvin, ærter, bønner porrer.

8 Tirsdag

Afslappet morgenmad, endda med en lille spadseretur med Frida

Hjemtur, ganske rolig og afslappet hele vejen. Afskedskaffe i havnen, taxa, glat igennem, to timers afslapning i gode stole, hurtig boarding (bageste række!), rettidigt i Barcelona. Noget flakken omkring for at finde en passende restaurant. Meget fin tuntallerken.
KORT 1

Cykeltur hjemmefra til Far de Mola og tilbage til Pilar. Pause på stranden ved Es Calo og La Figuera.

KORT 2

Cykel og gåture

KORT 3

Cykel og gåture