2024 Skotland

Hjemmeside for Anders og Stina

Skotland 2024

Dagbog

Fredag den 12 juli. Taarbæk - Falkirk

Dagen begyndte fint, rejsen var bøvlet, men aftenen var strålende.

Vi havde sovet godt og længe med alting klart.Vi ville være i rigtig god tid for at klare en eventuel langtrukken paskontrol (!). Pia hentede os 10.30, flyafgang (planlagt) 13.40. Reel afgang 15.00, så vi e-mailede Roadsurfer om forsinkelsen. Vi modtog svaret i Edinburgh Lufthavn:  Endnu No Problem! Endnu en idiotisk paskontrol.

Sad på D og F 89


Det var ikke let  for taxachaufføren at finde frem.ad veje som ikke fandtes på min Google. Vi kom i en lille kø ved udleveringen, som derudover gik hurtigt fordi vi var erfarne california´ere. Vores mand anbefalede os en plads nær The Kelpies. 


Det var et rigtig heldigt forslag. Opdagede vi da vi udslidte og trætte efter middag med forhindringer og møjsommelig opredning og indretning, besluttede os for en aftentur for at kikke på krikkerne i den sene aftensol. Det var en meget se værdig seværdighed. Med en 

spændende historie knyttet til kanalen som forbinder Clyde og Firth fjordene og i gamle dage muliggjorde sejlads fra Glasgow til Edinburgh.

Alt er godt, bortset fra at gassen ikke virker. Så vi måtte opgive to tærter som vi havde købt på vejen i et lille supermarked.

Jeg sov inden 23 og ved ikke hvornår Stina faldt i søvn. Hun havde problemer med en lampe i et skab, som hun ikke kunne få slukket.



Lørdag den 13. juli. The Kelpies.

Hviledag. Cafeen med dagbogsstart. Halskludekøb i fine skotske tekstiler. Kort tur til Falkirk Wheel. Ingen gode pladser, men mulighed for vand. Ny plan: vi kører tilbage til Kelpies og er der sammen med familien. Så kan vi tage the Wheel  i morgen i forbifarten. Planen bliver godkendt med den modifikation at vi køber ind til aftensmad. Vi Hyggelig tur på landet med indkøb i landlige butikker (fx en lille TESCO og en altmuligbutik (der har den EU/UK adaptor vi mangler)).

Så holder vi osmi øvrigt bare opdateret via Maps og Messenger om familiens færd mod nord, henunder et timelangt trafikpåtvunget stop og et frivilligt stop i (!) TESCO. Vi hygger og venter. Nu er de her om et par minutter.


De får lov at parkere lige ved siden af os, dog bliver det ikke med dørene i front med hinanden. Tilpas tid til GT.

Vi står for at stege og servere krebinetter.

Storm og jeg tager en tur langs kanalen til hestene. Jeg fortæller om Achilleus, hans bedrifter og sårbarheder, foranlediget af mine egne problemer med hælen.

Aftentur for alle til hestene som kan nydes i en formidabel solnedgang.

søndag den 14. juli. Falkirk - Loch Lomond

Den korte tur til Falkirk. Ser et par opture, studerer og diskuterer mekanismerne. En  lidt kedelig tur til Glasgow med besøg (inkl parkering) på Science center.ø

Egenltlig skulle vi have natteparkeret her, men det er for kedeligt og vi har rigelig kræfter til at forsøge at få en plads ved LochLomond. Vi har udset os en god plads, men den er forbeholdt bådophaling. En flink parkeringsmand giver venlige og omhyggelige råd om hvad vi kan gøre. Det bliver til en campingplads lige i nærheden. Den er fin med alle faciliteter. Der skal skaffes rødvin. Det klarer Storm og jeg på en lille march. 


mandag den 15. juli. Loch Lomond - Oban.

Fantastisk flot tur op langs Loch Lomond ad en vej tæt på søen, med stop og fødderne i vand. Og mere endnu. Ankommer til frokosttid til Tesco i Oban. Bytur med fish and chips, ikke ved vores gamle sted, som ikke har det på menuen. Vi får at vide at den gamle ejer i de gule støvler i mellemtiden er "passed away". Men der er andre i gule støvler, part of the uniform. I baggrunden (enerverende) sækkepibemusik. Is, herunder blå is, Clipper round the world.

Tilbage må vi skifte parkeringsplads for at undgå at få bøder.

Vi spiser hver for sig, for os bliver det madder.


Planen for i morgen er at køre mig til Ben Nevis for bestigning, mens de andre kører til Mallaig. Senere opgiver jeg med skuffelse planen,da der stadig er vrøvl med akillesscenen, og planerne revideres.



tirsdag den 16, juli. Oban - Mallaig. 

Jeg havde alledred i aftes aflyst planen om Ben Nevis og vi havde aftalt at køre til Mallaig uden at komme gennem Fort William, men i stedet tage Corran færgen og snørkle rundt langs kysten. Det krævede en genbekræftning. Vi aftalte at mødes ved færgen fordi Storm havde et ærinde i en butik. Stina og jeg gjorde holdt under en af broerne (Creagan Bridge) og jeg fik en lille gåtur til et bobils sted og sludrede men en gubbe, som altid kom der for en tre ugers tid.

Der var ventetid ved færgen pga brændstofpåfyldning. Så gik det ellers i slyng slang med ophold i Strontian, hvor der er en fin altmuligbutik og en hyggelig kaffebar med kage. Vi havde udset os en plads lidt før Mallaig. Duede ikke, men ved næste hjørne var der en parkeringsplads med halvlang) adgang til stranden. Men nattesæde var ikke i orden, så videre til den næste med rimlige faciliteter

Onsdag den 17. juli. Mallaig-Camus Croise (Skye)

Der er kun kort til Mallaig, og parkering med udsigt til sporene. Indkøb, Cafe og brugtbogs butik (Storm og jeg). På cafeen mødte vi det danske par Henning og Catrine som vi havde meget at snakke om, fx slagteriet i Fjerritslev, fordi han var mejeriingeniør, med mange år i Arla og nu i brintbrug.


Fish and chips. Toget ankommer til tiden. Hviletid til færgen går kl 16.00. mod Armadale og så en halv times kørsel til vores udpejede nattesæde med alle faciliteter plus en formidabel udsigt. Jeg tager en lille vandretur til den lille havn med destilleri, galleri og cafe, hvor jeg tager en Lagavulin.



Torsdag den 18. juli. Camus Cross - Portree

Planen er fyrtårnet på Neist, Tallisker og Fairy Pools. Vejret er ret ledt, så det bliver Talliske først. Derer til den lille cafe Bog Myrtle i Struan, som vi kender fra TV hvor Banjo har indrettet Hyggelig, god robust mad og store kager. Turen til fyret må opgives vejret er ikke godt nok. Derfor direkte til Fairy Pools. En dejlig strabadsfyldt tur langs de mange vandfald. Også et lille bad.

Parkering lille syd for Portree på det gamle AROS inklusive en lille bytur i Portree. Fin ordentlig plads med flot udsigt til Portree bugten. Udover os er der kun en fransk familie.

Steder

Fyrtårn vestspidsen af Isle of Skye

Turen 2015