2017 Andalusien

Hjemmeside for Anders og Stina

2017 Andalusien

Dag 1: Taarbæk-Competa, 8.marts

Ankom onsdag efter problemløs tur. Traf en Aalborgenser i lufthavnen i Kastrup, hvis fly havde været forsinket i Malaga i timevis (franske flyledere) med hotelophold i København, betalt af Norwegian.   Vi var en god halv time forsinket, så det var jo ikke noget. Måtte tegne ekstra forsikring fordi Stina ikke have et kreditkort. Dankort er kreditkort. Så nu skal vi til at slås med at få refunderet, og den alternative forsikring er dyrere. Men luften var 21, bilen fortrinlig, sol fra en skyfri himmel, fantastisk landskab langs Sayalonga vejen. Det hele oser allerede af vellykke. Ankom til huset 17.45. Åbnede for vand og strøm og varmt vand. Gik straks en tur og fik et par tapas på torvet en halv time efter ankomsten. Kunne sidde i solen. (Se bloggens forsidebillede!) Nogle tapaser fra restauranten uden duge på bordene. Vellykken blev endnu mere konsolideret. Der var stor kvindedansebal i det kommunale hus på ramblaen, i anledning af 8. marts. Indkøb i det sædvanlige supermarked (Eroski) på vej hjem i huset. Tidligt i seng.    

Dag 2: Competa, 9.marts

San Antonio (Billederne kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Jeg stod lidt tidligere op og gik en strabadsberiget morgentur ad stien som starter for enden af San Antonio. Morgenmad på terrassen, som var helt lun. Formiddagskaffe på torvet og vandretur til den nordlige ringvej og hjem igen (rute) til sen frokost på terrassen. Solnydelse. Jeg tog endnu en sen eftermiddags stroppetur (rute). Imens ordnede Stina betalingen til Miguel. Tapas og øl og dessert på Perico, 21 Euro.  

Dag 3: Competa, 10.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Tidlig morgentur til vinbondepladsen mm. Morgenmad på terassen, det er allerede 17 grader i skyggen. Køretur til Canillas, får skiftet gassen, hvilket er forbundet med en del besvær, trafikmæssigt, og en del held, spørger en tilfældig kone om vej til gasmanden, efter først at have hørt at han ikke kunne træffes fordi han var i Competa!. Men det er selveste gaskonen vi har spurgt.Til Arches, med en kaffe på en lille cafe på den anden side af floden, gåtur til en mølle, som er lukket for vinteren(!) forklarer en lokal. Der er mindst 25 grader. Frokost samme sted, et par bocadillos. Gennem Corumbela og Velez-Malaga til stranden ved Maro, med badetur. Kaffe og kage(!) på hotellet ved grotten. Kører to bøvede folk fra Skelskør hjem til Nerja. Meningen er at komme ned til Terasse de Europa, men vejviseren fører os ned i en parkeringskælder, og så kan det også være nok og vi skynder os hjem til den guddommelige terasse. Hele turen Køber et stykke kylling i supermarkedet ved den store kommunale parkeringsplads. Tomat og advocado. Steger kyllingen og rød perber og forårsløg til en dejlig aftensmad også indtaget på terrassen. Så perfekt at jeg afgiver et løfte om udvidet ægteskabelig ydelse de luxe.   (rute)

Dag 4: Competa, 11.marts

Appelsin og mandel (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Morgenturen går højt op i byen, herunder ad (markerede) stier i terrænet. Lidt mislykket forsøg på at starte en tur fra Fodboldbanen. Vi når fodboldbanen efter en del besvær, frustrationer og forbandelser, men opgiver så den planlagte tur ved udsigten til skarp sol og en uvejsom begyndelse. Altså til Fabrica de la luz, med lækker og indbydende tur langs floden ud til huset med de gøende hunde, hvor den medbragte frokost, to kogte æg og og en avocado nydes og afsluttes med appelsiner plukket på stedet. Eftermiddag i solen på terassen. Spadseretur i den sydøstlige bydel hen til Perico med øl i isafkølede glas og et par tapas'er, denne gang kødbaseret, pølse, kylling og mørt okse. Indkøb i Eroski, nødder, rosiner, chokolade, kager og andet pjat.

(rute)

Dag 5: Competa-Vejer, 12.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Tidligt op, 7.30

Af sted halv ti, første stop en tankstation lidt før Marbella. Dejligt ophold i Tarifa med badning og tuntatar mm på strandrestauranten. Tur langs kysten til Marias sted på grundlag af koordinatsæt, google maps og en afsluttende telefonkontakt der afløses af øjenkontakt.
Turen til Maria Strandtur til Faro Trafalgar, og til Marias butik på en anden strand, med øl og solnedgang. Aftensmad på Vente Luis. (rute)

Dag 6: Vejer, 13.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Morgentur Formiddagstur til Vejer Maria tager til yoga, vi andre tager bilen til Vejer. En meget snært parkering efter en del søgen, Stina må kravle ud via bagsædet. Rundtur i en lidt kold luft ender på fontænepladsen med kaffe og her støder Maria til for at føre os til en udvalgt tapasrestaurant som har lukket. Inden har hun vist om rundt til en blomstergade og ind i restauranten Kalifa, og vi ser deres 2017 Michelin stjerne.

Erstatningsrestauranten er meget dejlig, maden fin, ejerne er de samme som Kalifas.
Hjemturen byder på en lille omvej til Barbate, hvor Victoria har et kort ærinde. Tilbage over Barbate
Jeg går en skovtur på en times tid, fyldt med strabadser (sand) og spænding (kortet har nogle stier, som det er svært at finde i virkeligheden) Eftermiddagstur
Hyggelig aftensmad i huset med Rioja og skinke og pølse og ost og super glad stemning, selvom Maria bliver ved med at minde os om at det er vinter.

Dag 7: Vejer-Competa, 14.marts

Aftendrink (Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Tur til Conil og videre til Competa. Det har regnet om natten. Ingen morgentur. Vejen ind til Vejer er den bedste til Conil under de omstændigheder.  Meget konstruktivt møde hos en læderfabrikant som skal lave smykker til T&Vs biks. Tapas på en motorcykelorienteret cafe på hovedgaden og så går det mod Competa, hen over bjerget til Algecieras, meget slynget og af skiftende vejkvalitet, så vi tvivler lidt på at Google's vurdering er den helt rigtige. Men det er en flot tur og vi slipper for at skulle igennem Algecieras. Pause på en tankstation før Marbella.

Tungen lige i munden forbi Malaga, vejret har været fint hele eftermiddagen. Gennem Sayalonga. Der er nu sne på det store bjerg, så det har også været koldt her. Competa er også ramt af en stor sky. Parkering på vores lille plads neden for trappen op til Calle Trinidad. Vi er fremme ved 6-tiden og efter ultrakort oplukning og delvis udpakning sidder vi på Plaza og får en iskold øl og nogle tapas. Når at handle i Eroski inden lukketid. Pigerne er meget charmerede af byen.

Dag 8: Competa, 15.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Morgenturen går ad hovedvejen til Canillas, første udsigtsterrasse, tilbage ad stien til San Antonio​, videre ad Av Canillas, ned ad bjergstien og bagom hjem. Morgenkaffe på terassen og så en Formiddagstur i byen. Først til Plaza videre til Vinarbejderpladsen  (Vinuela), opad og så pitstop med kaffe på en lille lokal bar oppe over byen på Av. Canillas. I strålende sol, vejret er rigtig skønt og påvirker alle meget positivt. Ned til El Pilon og ud til San Antonio kapellet. Tilbage ad Antonio til Mirasol, hvor vi provianterer., og snydespiser de dejlige miniavokadoer. Hjemme efter halv et og så er der frokost på terassen, skinke, avokado, peber, ost mm. Vi er så snart varmet op til Turen til Fabrica .
Da vi skal passere Canillas er der et spontant uannonceret vejarbejde, som tvinger os til at køre tilbage og tage lastbilvejen op over bjerget. Det er en fantastisk tur med nye overdådige udsigter, og vejen er glimrende, selvom den tages i første gear ind imellem.
Pigerne jubler over turen langs bækken og helt vildt bliver det da vi bliver inviteret inden for hos Pepe, bonden på gården med de gøende hunde, som der er fire af, alle i kæde, men også fredsommelige. Han giver vin (som han har i en fantaflaske, den er stærk og glimrende og han skænker gerne op. Og fortæller levende om livet på landet, godt at vi har en spanier med til at oversætte. Hjemmedyrkede og hjemmeplejede oliven, som blot bliver opbevaret i koldt vand, som han tapper fra kilden i en lang slange.


Vi spadserer tilbage i godt humør. Indkørslen i Canillas er meget tricky, Stina må bakke et langt stykke på en strækning, hvor der kun er plads til en bil. Kaffe på terassen på restauaranten og så hjem og øl på vores egen terrasse. T&V går på torvet, får en øl sammen med en musikerven, som har set på nettet at vi også er i Competa. De provianterer og kommer hjem og laver mad i timevis under indtagelse af flere øl og under stor munterhed og resultatet er imponerende: mange forskellige slags grøntsager, stegte squash, smørtilberedte asparges og kyllingegryde og flere øl.   (rute)

Dag 9: Competa, 16.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Morgentur til Arches ad Camino de Arches og en (umarkeret) bjergsti, som er markeret på kortet, men noget miserabel ind i mellem.     (rute)

Dag 10: Competa-Granada, 17.marts

Sceneskift til Granada. Kort over turen. (Klik på feltet "learn more" for at studere turen nøjere) Turen. (rute)

Dag 11: Granada, 18.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Morgentur Bytur
Vi har aftalt at spise morgenmad på Salomés daglige restaurant for formålet, Carmela, lige om hjørnet. Jeg tænker at hvis jeg trækker den til kl 9 med at ringe på eftermorgenturen, må det være ok, men det vækker Salomé. Vi anbefales toast med tomatcreme og skinke, det har Salomé spist her hver morgen i 15 år, og det er lækkert. På vejen tilbage hjem præsenteres vi for Salomés slagter, hvor hun køber pølse til morgendagens store grillfest og vi køber et godt stykke skinke. Så er der bytur, bussen til Albaicida kort fodtur til San Nicolas, med udsigtsplads. Masser af liv, spillekanter; vi køber kastagnetter til Liva og Camille og jeg nyder udsigten fra toppen af klokketårnet. Salomé vil også gerne vise os et lille museum for maleren Max Moreau, som hun selv har et maleri af. Det hele set fra  fra luften

Vi slentrer tilbage mod centrum, får en kop øl på pladsen ved teteriaet, Plaza San Gregorio, hvor vi også lige var inden for i den lille klosterkirke, hvor nonnerne var i gang med at synge, flot lyd og flot stemning.
Aftenen går med Flamenco i den Andalusiske hund og efterfølgende byvandring til en tapasbar. (T&V, A&S, Maria). En mand synger (så godt som stemmen nu lystrer ham, han har sikkert været rigtig god en gang) en spiller guitar og den tykke dame danser lidt ind i mellem. Det er meget svært at kende forskel på de enkelte numre.
Der ulmende uoverensstemmelse mellem Trine og Victoria bryder i brand med højlydte flammer.

Dag 12: Granada, 19.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Spadseretur til Alhambra Eftermiddagstur Der er vist kommet lidt ro på situationen. Goyo tager pigerne med til morgenmad for at få den helt landet. Og det viser sig senere at have været vellykket. Så vi tager vores egen morgenmad på den sædvanlige cafe, Carmela,  og spadserer til Alhambra, først langs floden, der er fyldt med folk i anledning af et løb, og så op ad Cuesta del Rey Chico. Det er lunt, solen skinner, vejen er flot langs en rislende bæk, humøret er fint.
Vi kan selfølgelig ikke få adgang til Alhambra. Der går en fodgængervej, trappetrin, næsten helt hjem. Og her er der gang i forberedelserne til grillpartiet under Goyos ledelse. Han har som sædvanlig skaffet mellemgulvskød (okse) og grillstegt chorizo i spiral.

Der bliver også lige tid til en eftermiddags løbetur til Alhambra, med forvildelse ind i Martyrernes park.
Tangoforestilling. Idag slutter tangofestivalen og vi har billetter.
Shawarma på tyrkisk restaurant. Ruller med kød og andet indhold. (rute)

Dag 13: Granada, 20.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Planen er at vi alle skal op i Sierra Nevada, men først skal Trine og Victoria ordne bankforretninger, ledsaget af Salomé. Imens går Stina og jeg til huset for at finde en taske med vigtige papirer efter gennemsøgning af alt finder vi den i bilen.
Men det er efterhånden blevet så sent at Goyo må opgive at tage med på grund af arbejde. Vores bil skal virkelig lirkes ud fra garagen, en cm tilbage og en centimeter frem til der kun er en millimeters afstand. Vi fire kører under stor koncentration og uden fejl ud af byen og ad den meget flotte vej op til skisportsstedet. Efter en kop kaffe og mange overvejelser over forholdet mellem prisen nu og fortrydelsen i fremtiden beslutter vi os for at tage tovbanen til toppen. Og det fortryder vi i hvert fald ikke. Vi tilbringer en vidunderlig time i solen, med en let frokost.På nedturen holdt ved en cafe, stadig i vidunderlig sol. Parkering ved Palacio del Congressos, efter koncentreret navigation og afslappet spadseretur til huset. Victoria og Trine skal til øjenlægen og Stina og jeg skal lave dansk aftensmad. Indkøbsrunde til Salomés slagter og en lokal grønthandler. Og et lille kaffe pitstop på sød lille plads. Og en lidt forvirret og forvirrende hjemtur (men helt ok, når man ser på kortet)
Mens Stina begynder på frikadellerne må jeg på en tur efter øl og brød. Det viser sig at være noget af en opgave at finde et supermarked ved trial and error metoden, men det er en interessant udfordring og en lille spadseretur skal man jo aldrig gå af vejen for.
Frikadellerne, der serveres med brød og en salat med rå asparges gør stor lykke. Så ved de hvad det er for mad Trine længes efter og at man kan bruge rå (grønne) asparges.
Lidt efterfølgende hyggesnak og søskendesang i stuen. Og familiefoto


Kort over dagens Ture  :Sierra Nevade, spadsereturen fra parkeringen, indkøbsturen og turen efter øl. (rute)

Dag 14: Granada-Competa, 21.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

En meget snørklet (for næsten vild, løb i hvert fald i ring) morgentur Afskedskaffe med Trine og Victoria på cafeen, farvel til Salomé lige stået ud af sengen og spadseretur med rullekufferterne til parkeringen.  En meget herlig køretur den lige vej til Competa (med kaffepause i Torrox, med køb i baren af en grillkylling til frokost på terassen. Og gang i vaskemaskinen, det blæser vældigt og det giver god tørring. En sidste spisning på pladsen, La Taperia giver bedst læ for vind og kulde, bordet helt inde ved baren med varmeblæser. Et passende farvel til den dejlige by. (rute)

Dag 15: Competa-København, 22.marts

(Billedet kan ses i et album, hvis du klikker på det)

Den afsluttende morgentur gik til Archez og Cannillas, 6 km, 53 minutter.
Nu vaskes det sidste, der skal købes lidt gaver, afgang herfra ca 12. Afgang fra lufthavnen 16.50.
Det bliver afslutningen på en af vores bedste rejser og vi glæder os til det danske forår.