2019 Ibiza/Formentera

Hjemmeside for Anders og Stina

2019 Ibiza/Formentera

Dag 1: København-Ibiza, 12.  november


Saltbassinerne på Ibiza set fra flyet

Maleren, Janni, er der kl 7, da jeg åbner døren. Vi aftaler hvad der skal gøres. Hun er sød, kompetent og tillidsvækkende og er snart igang med spaden.

Jens kører os stil stationen i det skrækkeligste regnvejr. Alt går glat og vi har god tid efter security. Kaffe med croissant og indkøb af sandwich til flyet. Boardingen går også glat og vi er afsted tre minutter før planlagt afgang, 11.40. Skift af terminal i Barcelona er lidt bøvlet med lange vanddringer og bus. Udendørsarealerne er for meget præget af rygere, vi finder en lille cafe indendørs hvor vi sidder i et hjørne hvor vi fra tæt hold kan følge med i levering af varer og tømning af skraldespande.

Modtages af T og V i bil på en tur i de sidste solstråler til en lidt mystisk destination hvor de skal ordne noget med nogle bikinier. Men vi fatter ingen mistanke om at vi er på vej til et hus som de har lejet for tre nætter, hvorfra vi kan udforske og nyder Ibiza. Vi fatter ingen mistanke før Trine stikker nøglen i døren og forklarer sammenhængen. Det er deres gave i anledning af vores fødseldage. Men da vi ankommer er det allerede mørkt.

Vi sover ret tidligt efter en fin tapas og fladtrykt kylling a la Argentina.

Dag 2: 13. november


Billedtekst

Vejret er ikke helt så slemt som der har været truet med, det regner ikke og der er lidt blå himmel hist og her. Først stop er grotten i Sant Miguel. Den starter med en pæn nedtur af et trappesystem og da vi ikke har været opmærksomme på at det er en guidet tur, står vi der ved en låst indgang. Det giver lidt ekstra motion, op igen og ned igen sammen med guiden. Meget interessant og anderledes grotte med sjove historier om smuglere, sørøvere og fiskere og forklaringer om hvor søjlerne er fremkommet ved sammensmeltning af stalakitter og stalagmitter efterfulgt af forstening, foregået i tider hvor der var kraftig monsunregn. Lækker forkost i Sant Gertrudis med iberico i restauranten med de mange malerier.

Næste seværdighed er vandreturen til fyret ved Portinatx. Gennem bjergene til San Joan, prøver at få kaffe i san vicent, men byen består af et kapel og en kaffebar som har lukket på trods at store annoncer. Men San Vicent er er rigtig turistby og med en fin kaffebar, kager til kaffen. Hjem over Santa Eularia bla for at skaffe brænde.

Dag 3: 14. november


Billedtekst

Fødselsdagsang og flag. Tur til Ibiza med en omvej om San Gertrudis først på Sluiz med de hængende køer og så med kaffe på Baren med billederne, og små skinkehapser, mens pigerne afleverer bukser. Klovn og børnehave og folkeliv.

Så "forbi" sportsmagasinet. Frokost, tapas på bar i centrum og opstigning til kirkepladsen, hvor det pludselig pladrer ned og der er dårlige muligheder for at stå i læ. Vi er pladdervåde da vi når en kaffebar på Place Pau, hvor Trine finder et påskud til at forsvinde og da hun endelig er tilbage er det med en mægtig fødseldagskage, som vi også bliver oprigtigt overraskede over. Selvom der er bestilt bord på en restaurant lige i nærheden køer vi hjem for at blive tørret og her bestemmer vi os for at spise i nærheden, Argentera, i San Carlos, hvor der serveres kvalitetsoksekød.

Dag 4: 15. november


Med Es Vedra i baggrunden

Endnu et påskud for at tage til San Gertrudis og derefter til Torre del pirati med den bjergtagende udsigt til klippeøen Isla de es Vedra, en anstrengende op og nedtur, som er alt besværet værd. Så til det formdable hus der også har udsigt til Vedra. Frokost på en lidt kold cafe neden for den gamle by. Uventede blæksprutteretter. Færgen i blæsevejr og så er vi endelig på Formentera.

Dag 5: 16. november


Kiosko 62, selvfølgelig

Da vil endelig er stået op tager vi til Savina for at spise tapas hos Eugenia og Fernando.

Til Sa Plagetga, alle fire, gåtur langs stranden og en kaffe på 62 og en dukkert i de sidste solstråler (A).

Dag 6: 17. november


Billedtekst

Lister af sted tidligt, cykel til Cala Saone, kraftig vestenvind, store bølger. Omklædning på restauranten nærmest vandet.

Alle fire på vandretur til kløften, som vi dog undlader at udforske. Der er folk på husene for enden af startvejen, men vi snyder os igennem.

Eftermiddagstur til Flipper på Migjorn, men køkkenet har allerede lukket. Men der er fint på cafeen på Hotel Es Mares.

Dag 7: 18. november


Billedtekst

Morgenbad ved Migjorn, fantastisk cykletur gennem velordnede småbebyggelser. Vejret er fint, solen kommer netop frem og der er læ.

Bilen til San Fransesc, T&V har en del ærinder, kopiering på bibliosteket. A&S bytur, som dog snart afbrydes af regnen og afsluttes med besøg på baren/restauranten La Estrella, som er lys og hyggelig, endnu en dejlig skinkebocadillo. T&V finder os her.

Efter frokost cykletur til kløften med den lille havn, uden held med at finde vejen op ad den sydlige side. Men opdager at stien er meget fint afmærket med blå klatter for hver femte meter.

A&S&T i bil til Migjorn og så en næsten to timers vandring langs stranden. Imens har V gjort rent.

Dag 8: 19. november


Billedtekst

Badetur, igen Migjorn, nu med stemmevejledning, men vi forstår ikke helt hinanden, så igen en længere fejlkørsel med U-turn. Luftern er ret kold. Idag er bølgerne på denne side, der er en del tang og sandet er skyllet væk fra klippebunden. Det giver en lille blødende skade på knæet. Hjemturen foregår i et perfekt samarbejde med damen på google

A&S i bil til fyret på Cap Barbaria i skønt vejr, mens T&V holder videokonference med deres leverandør i Bangkok.

Frokost for alle på S'Abeurada de Can Simonet med dagens middag, linseret med laks til mig.

Vi kører til Moon Beach og vandrer langs stranden derfra til Es Calo. Ved det første livredderstade får vi os en dukkert og resten er vejen følger vi den anlagte bræddegang. V går tilbage for at hente bilen. Vi andre går lidt videre og bliver hentet der. Skøn udsigt fra El Mirador, som er lukket. Der er en halv time til solnedgang, vi tager til fyret på la Mola og får en kop kaffe på en ny restaurant i Pinar, Sa Figuera, glimrende sted med en stor fladskærm.

.

Dag 9: 20. november


Billedtekst

Morgenbadeturen er på Cala Saona, der er helt proppet med tang, som man synker knædybt i og ude i vandet. Vejene bagom er meget fine.

Victorias stade bliver vinterlukket.

Frokost, dagens ret igen hos Alburaida, lille spadseretur i SF. Et sidste par sveddryppende ture først til slugten, hvor jeg møder en gammel mand, som checker motoren på hans båd. Siden sydpå til den nordligste af vejene som angiver at gå til tårnet på Cap, men som jeg ikke kan finde på noget kort. Velegnet til mountain bike og til firehjuler.

T&V skal tidligt i seng.

Dag 10: 21. november


Billedtekst

Op 6.15 for at vinke farvel til T&V, som henter 6.30 af taxa

Ind med udendørs udstyr

hentes af taxa 10.00, afleveret nøgle

Færgen 11.00-11.30

Nyder solen i Ibiza, prøver at tage lufthavnsbussen, men ender med en taxa. Glat gennem alting, vores yndlingslænestole er klar og vi nyder ventetiden med at lytte til Eric Clapton, som sidder lige bag os og spiller på sin guitar.

Ibiza - Barcelona 14.20-15.10, men vi er fremme før. Der er lange vandreture i terminalerne, vi skal fra 2 til 1.

Fem timers ventetid er pludselig overstået

Barcelona - Cph 19.10 - 22.10

Togdriften lidt uregelmæssig, men ok

Hjemme 23.30

Der er ikke kommet lister på endnu

Lidt natmad og så i seng

Tirsdag. Barcelona-Ibiza.

Onsdag: Grotten i San Miguel og San Gertrudis

Onsdag: San Gertrudis - Portinatx (Fyrtårnet)

Torsdag. Ibiza by

Torsdag. Hjem igen.

Torsdag. Fødselsdagsmiddag San Carlos.

Fredag. På vej til Es Vedra

Fredag. San Gertrudis - Es Vedra - Ibiza

Fredag. Ibiza - Formentera.

Lørdag. La Savina, Fernando og

Søndag. Morgen cykle/badetur til Cala Saona

Søndag. Eftermiddagstur til Flipper, San Fransesc og Cala Saone

Søndag. Fællestur til kløften

Mandag. Hjem og ud til Mal Pas

https://drive.google.com/open?id=1Gh5X5_bOCV1RNOet8hJaq6GQgAKMFpHE&usp=sharing

Mandag: Hjemtur fra stranden over San Fransesc

Mandag: Tur til Migjorn med kaffepause

Mandag: Hjemtur i bil fra Migjorn

Tirsdag: Turen til Cap Barbaria

Tirsdag: Turen til la Mola

Onsdag. To bagveje til Cala Saona

Onsdag. Sidste tur til kløften

Torsdag: Hjemtur

https://drive.google.com/open?id=1oQ6K8SIahD4cNlI5kAv3GotPE-3bAaeC&usp=sharing